sâmbătă, 19 iunie 2010

Furtul de carduri

Nu de mult am primit de la un prieten un document in Power Point referitor la furtul de carduri.
M-am gandit sa-l postez pe blog pentru a fi citit de cat mai multi si a fi preveniti despre acest lucru.
 In prima imagine vedeti o persoana care, aparent, realizeaza o tranzactie la bancomat.
 De fapt, amplaseaza o capcana in bancomat pentru a “captura” cardul urmatorului utilizator.
 Fraudarea bancomatelor este o afacere riscanta, de aceea se lucreaza in echipe. Cel care sta de paza avertizeaza asupra eventualilor martori oculari sau a unei potentiale victime. 
 Aici vedeti urmatorul client care utilizeaza bancomatul, dupa ce “capcana” a fost montata. Introduce cardul si incepe tranzactia.  
Cardul este retinut in bancomat, iar clientul este confuz, intrebandu-se de ce a fost retinut cardul ? In orice caz atunci apare cavaleria venind sa  “ajute”. 
Hotul  se preface ca ajuta. De fapt, incearca sa afle  PIN-ul, acum ca a capturat deja cardul.
Bunul Samaritean isi convinge victima ca poate recupera cardul, daca tasteaza PIN-ul in acelasi timp ce el apasa tastele “cancel” si “enter” sau alta combinative.
Dupa mai multe incercari victima este convinsa ca i-a fost retinut cardul. Victima si “Bunul Samaritean” pleaca. 
Dupa ce zona este libera hotul se intoarce sa recupereze cardul retinut de capcana.Acum nu numai ca are cardul dar a si aflat PIN-ul.
In posesia cardului si a PIN-ului paraseste bancomatul cu suma pe care o poate scoate din contul victimei. 
Capcana este facuta dintr-un film pentru radiografii, care este preferat de hoti deoarece are acceasi culoare, negru, cu cititorul de card.
Capcana este introdusa in cititorul de card al bancomatului. Cu grija, pentru a nu introduce intregul film - capetele sunt indoite si pe ele este pus adeziv pentru o buna lipire de partea interioara si exterioara a ramei cititorului de card.
De indata ce capetele au fost lipite si fixate de rama, sunt aproape imposibil de detectat  de catre clientii nesuspiciosi.   
Pe ambele parti sunt facute taieturi. Aceasta previne returnarea cardului inainte de incheierea tranzactiei.
De indata ce victima pleaca, si are PIN-ul, hotul dezlipeste partile lipite si retrage filmul in care este retinut cardul.   Recomandari: 1.-In cazul in care ti-a fost retinut cardul, verifica daca cititorul de card prezinta urme de falsifiare. Daca observi capetele lipite ale unei capcane, dezlipeste-le, trage capcana si recupereaza cardul.   2.- Raporteaza IMEDIAT la Banca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu